Upcoming Events

 
 
 
 
 
 

Cinema

Queer ταυτότητες και ελληνικός κινηματογράφος

E-mail Εκτύπωση

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ*

Τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να πληθαίνουν στον ελληνικό κινηματογράφο οι προγραμματικά λοξές φόρμες και αφηγήσεις γύρω από τη σεξουαλική ταυτότητα, εγκαινιάζοντας, μάλιστα, έναν διάλογο, με διεθνή ανταπόκριση, στο πλαίσιο της queer κινηματογραφικής κοινότητας και, κατ' επέκταση, της ακαδημαϊκής θεωρίας. Αν η queer θεωρία ξεκινά εκεί που τερματίζει η γκέι και λεσβιακή ιστορία, ασκώντας, μάλιστα, έντονη κριτική στα αποτελέσματα της ιστοριογραφικής και κοινωνιολογικής προσέγγισης, τότε, όπως υποστηρίζεται σε βιβλιογραφικές αναφορές (ειδικά στο έργο των Judith Butler και Eve Kosovsky-Sedwick), η queer θεωρία, κατά πρώτον, τείνει να συγκεντρώνει όσα σχετίζονται με την κριτική έρευνα για τη σημασία και τη δυναμική των αναπαραστάσεων της σεξουαλικότητας, ειδικά των "μη φυσιολογικών" εκφάνσεών της· κατά δεύτερον, ασκεί κριτικό έλεγχο στην εμπειρική μέθοδο η οποία ισχυρίζεται πως γνωρίζει τη γκέι εμπειρία και υποκειμενικότητα του παρελθόντος και, τρίτον, στέκεται κριτικά απέναντι στην τάση να αντιμετωπίζονται οι κατηγορίες της ταυτότητας του παρελθόντος ως σταθερές και μοναδικές.

Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

E-mail Εκτύπωση

Αιμομειξία, ομοφυλοφιλία, τρανσέξουαλ, αντρικό γυμνό, ερωτικό τρίο. Ποτέ μέχρι σήμερα, το ελληνικό σινεμά δεν στράφηκε τόσο ανοιχτά και απενοχοποιημένα στην εξερεύνηση της σεξουαλικότητας. Είναι ενδεικτικό πως στο τελευταίο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τρεις ταινίες είχαν ως ηρωα έναν ομοφυλόφιλο.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι βέβαια η «Στρέλλα» του Π. Κούτρα: ο άρτι αποφυλακισμένος ήρωας «πέφτει» πάνω σε μια τρανσέξουαλ και όταν την ερωτεύεται μαθαίνει πως πρόκειται για τον γιο του. Θα μπορούσε να είναι το θέμα μιας γκέι σαπουνόπερας. Ομως ο Κούτρας κατάφερε με χιούμορ, ευρηματικότητα και αφοπλιστική ανθρωπιά να μας πείσει. Και έφτασε μέχρι το Βερολίνο, βγάζοντας τη γλώσσα στον πρότερο «έντιμο βίο» τού καθωσπρέπει ελληνικού σινεμά.

L.Α. Zombie DVD

E-mail Εκτύπωση

L.Α. Zombie Για πρώτη φορά στην Ευρώπη και μόνο στο fcuk.

To LA.Zombie είναι μια hardcore zombie σπλάττερ πορνοταινία. Ένα εξωγήινο ζόμπι/πλάσμα (Francois Sagat) αναδύεται από τον Ειρηνικό ωκεανό. Ένας σέρφερ τον πηγαίνει μια βόλτα με το αμάξι του και γίνεται ένα ατύχημα που έχει ως αποτέλεσμα να χάσει ο σέρφερ τη ζωή του. Το εξωγήινο ζόμπι τον πηδάει και τον επαναφέρει στη ζωή. Όταν το ζόμπι εγκαταλείπει τη σκηνή του δυστυχήματος και πηγαίνει στην πόλη είναι δύσκολο να καταλάβουμε αν είναι όντως ένα εξωγήινο ζόμπι ή αν είναι ένας σχιζοφρενής άστεγος που υποφέρει από παραισθήσεις.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : 5th Berlin in Athens Porn Film Festival

E-mail Εκτύπωση
(3 ψήφοι, μέσος όρος 5.00 από 5)

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου

19.00

Max & the City (Marcel Schlutt & Christian Slaughter, 90’)

Βερολίνο, η πρωτεύουσα του γκέι σεξ. Ο νεαρός ταξιδιώτης Max ταξιδεύει από την Ισπανία στο Βερολίνο για να γευτεί μια συνεχή σεξουαλική περιπέτεια με αγόρια διάφορων γούστων και ποικιλιών. Επίσης βιώνει την πραγματικό τρόπο ζωής του Βερολίνου. Το “Max and the City“ μας δείχνει ότι το γκέι mainstream πορνό δεν χρειάζεται να είναι βαρετό αλλά διασκεδαστικό, έξυπνο και ειρωνικό. Η απόλυτη ταινία για αυτούς που λατρεύουν το Βερολίνο.

20.30

The Lady Is Dead (Roy Raz, 5')

Θετικές Ιστορίες

E-mail Εκτύπωση
(1 ψήφος, μέσος όρος 5.00 από 5)

Πόσο καλά γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον; Ένας βενζινοπώλης, ένας μοναχικός νέος, μια νεαρή κοπέλα, ένα gay ζευγάρι, μια έγκυος και ένας γιατρός, γνωστοί και άγνωστοι μεταξύ τους, έχουν έναν κοινό γνώριμο, που τους συνδέει με μοιραίο τρόπο. Τον HIV. Ιστορίες που η κάθε μια τους θα μπορούσε να είναι δικιά μας ιστορία. Γιατί κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο.

 

TO TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:

http://www.facebook.com/pages/THETIKES-ISTORIES/107094712651646#!/video/video.php?v=1713971927636&oid=107094712651646&comments

 

Σελίδα 1 από 2